חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

5

מתכונים עם אגוזי לוז

חפש מתכון לפי מרכיב
 רשימת מתכוניםקטגוריהמנהכשר
כדורי קוקוס וחלב נוסח מרוקוקינוחיםאחרונותכן
לחם פירות יבשים וגלידת בננה ברוטב חלבהקינוחיםאחרונותכן
עוגת נקטרינות הפוכהעוגותאחרונותכן
פרגיות ממולאות בקוסקוסעוףעיקריותכן
תופיני שוקולד ואגוזיםקינוחיםאחרונותכן

מידע על

אגוזי לוז

בלועזית :Hazelnut


מידע נוסף : אגוזי הלוז- ההייזלנאט באנגלית או בשמם התקני - Corylus avellana ,נקראים בארץ גם אגוז אילסר או אגוז בונדוק (במקור מערבית). שיח הלוז הוא שיח נשיר שמוצאו מאסיה ואירופה, הוא זקוק לקור על מנת לגדול בצורה אופטימלית, ויכול להתנשא לגובה של כמה מטרים. כיום מגדלים אגוזי לוז בצורה מסחרית במקומות רבים בעולם כמו סין אוסטרליה ואירופה. אגוזי הלוז גדלים באשכולות צמודים, וכמו מרבית האגוזים, מצופים בקליפה חיצונית שנפתחת כאשר האגוז מבשיל וקליפתו הפנימית, מתקשה לחלוטין. את הקליפה הזו יש לפצח על מנת למצוא את האגוז העגול האכיל. הם עשירים בסיבים תזונתיים, סידן, ושומן בלתי רווי, ומכילים כ- 35 גר' שומן ו- 370 קלוריות לכל 100 גר'. הם ידועים בזכות ריכוז ויטמין E גבוה שמתפקד כמונע קטרקטים ואפילו אלצהיימר, ונחשבים כטובים בהרגעת מתחים. בנוסף, השמן המופק מאגוזי הלוז, כמעט זהה בהרכבו התזונתי, לשמן זית המוערך, אם כי הזול ממנו.

מונחים נוספים במילון אוכל
תמונה של אגוזי לוז
מרכיבים ומצרכים

חפש מתכון לפי מרכיב


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים